Patrick Lefevere verklapt de échte ambitie van Remco Evenepoel in de Giro Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere verklapt de échte ambitie van Remco Evenepoel in de Giro

Patrick Lefevere verklapt de échte ambitie van Remco Evenepoel in de Giro

Vandaag start de Giro met een korte tijdrit. Alle ogen zijn gericht op Remco Evenepoel, die zijn debuut maakt in een grote ronde. Evenepoel startte zelf met zeer voorzichtige ambities. Maar klopt dat wel? Volgens Patrick Lefevere zit het supertalent met andere ambities in zijn hoofd.

"Verplaats je in zijn positie. Met wat hij al heeft gepresteerd, móet je die ambitie gewoon hebben", zegt Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Ik ken hem ook al wel langer. Het is een manier om zichzelf te motiveren. Tastbare doelen stellen. En zich zo een beetje... ja, opnaaien, hé. Alleen wordt dat dan anders gepercipieerd. Vandaar die voorzichtigheid."

"Wat had Remco dan moeten zeggen?"

"Links en rechts wordt wat meewarig gelachen en gezegd dat we verstoppertje spelen", vervolgt Lefevere. "Maar wat had Remco dan woensdag moeten zeggen op de persconferentie? 'Ik ga de Giro winnen'"

"Dan hadden ze hem een 'stoefer' genoemd. Hij praat vlot voor een 21-jarige, heeft over alles een duidelijke mening en deelt die ook vaak spontaan. Maar de oudere generaties kunnen dat niet altijd smaken", stelt Lefevere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws