Ploegbaas Vinokoerov lost belangrijk nieuws over de toekomst van  Mark Cavendish Wielrennen
Wielrennen

Ploegbaas Vinokoerov lost belangrijk nieuws over de toekomst van Mark Cavendish

Ploegbaas Vinokoerov lost belangrijk nieuws over de toekomst van  Mark Cavendish

Er mag geen twijfel over bestaan. Mark Cavendish is de beste sprinter aller tijden. In de Tour de France wist de 38-jarige Brit vooralsnog 34 ritten te winnen, een record dat hij deelt met Eddy Merckx.

Deze zomer probeerde hij bij Astana alleen recordhouder te worden, maar verder dan een tweede plek (in rit 7) kwam hij niet. Een dag later moest hij de Ronde van Frankrijk verlaten na een valpartij. Nu luidt de vraag of we ‘Manx Missile’ ooit nog in het profpeloton zullen zien.

Aleksandr Vinokoerov - de ploegbaas van Astana - liet meteen na de opgave van Cavendish weten dat hij alvast hoopt dat de spurtbom er nog een jaartje bijdoet. Hij heeft deze zomer alvast geïnvesteerd in zijn sprinttrein, door de Duitser Max Kanter vast te leggen.

Bij de presentatie van de nieuwe aanwinst liet Vinokoerov verstaan dat de Duitser vaak zijn eigen kans zal mogen gaan: “Maar we rekenen ook op hem als helper voor andere sprinters in de koersen waar dat nodig zal zijn.” Allicht doelt hij dus op Cavendish, die met Kanter een mooie lead-out zou krijgen. Wordt vervolgd…

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws