Reden achter suprematie Jumbo-Visma gevonden: “Dát is zeker!” Wielrennen
Wielrennen

Reden achter suprematie Jumbo-Visma gevonden: “Dát is zeker!”

Reden achter suprematie Jumbo-Visma gevonden: “Dát is zeker!”

Ook na de Angliru is het nog steeds duidelijk: Jumbo-Visma is (de enige) dominante ploeg van de Ronde van Spanje.

En die suprematie roept heel wat vragen op. AG2R-Citroën ploegleider Julien Jurdie liet zich woensdag bij La Capitale uit over de ‘Killerbees’: “Ze domineren, maar dat is niets nieuws. Waar ik het meeste van onder de indrukben, is hun hattrick.” De Giro, Tour en Vuelta.“Dat zou historisch zijn!"

“Maar uiteraard opent het hét debat”, doelt hij natuurlijk op de vele dopingvragen over de Jumbo-ploeg. “Persoonlijk breng ik veel tijd met hen door, of het nu gaat om racen of trainen in de Sierra Nevada. We voelen heel goed dat er een grote professionaliteit is, dus ik twijfel niet.”

Hij gelooft dus niet dat het met doping te maken heeft, maar hoe verklaart hij de dominantie dan? “Ze hebben de beste ploegmaats ter wereld. Bij ons zouden ze kopmannen zijn!” , verklaart Jurdie. “De marginale winst is belangrijk, of het nu gaat om voeding, uitrusting of hoogtestages.”

Geld 

Het komt volgens de AG2R-ploegleider dus neer op één ding: geld. “Geld helpt, dat is zeker. Als je de beste wetenschapper of de beste leverancier van uitrusting hebt, wordt het gemakkelijker.” Ook Philippe Mauduit - de sportieve directeur van FDJ - deelt die mening.

“Er valt niet veel te zeggen over hun dominantie. Ze hebben het grootste budget van de WorldTour, samen met UAE. Wanneer je leiders samenbrengt en erin slaagt ze te laten samenwerken, verpletter je onvermijdelijk de concurrentie”, concludeert Mauduit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws