Serge Pauwels doet bijzondere vaststelling over fusie van Soudal Quick-Step en INEOS: “Héél frappant” Wielrennen
Wielrennen

Serge Pauwels doet bijzondere vaststelling over fusie van Soudal Quick-Step en INEOS: “Héél frappant”

Serge Pauwels doet bijzondere vaststelling over fusie van Soudal Quick-Step en INEOS: “Héél frappant”

Met de Ronde van Spanje is het nieuws wat naar de achtergrond verdwenen, maar een maand geleden hadden we het allemaal nog over de mogelijke fusie van Soudal Quick-Step en INEOS Grenadiers.

In de podcast Radio Stelvio kwamen ex-renner en Development Coach van de Belgische wielerbond Serge Pauwels en schrijver en sportmarketeer Wim Lagae nog eens terug op de geruchten rond de fusie. “Wel, ik heb niet echt insights... De sponsormanager van Soudal beweert alvast dat het een indianenverhaal is”, opent Lagae.

“Maar misschien heeft wat er vrijdag gebeurd is met Remco, Patrick Lefevere wel geholpen. Misschien begint een kandidaat-opkoper wel te twijfelen door de inzinking van Evenepoel. En dan zou de ploeg van Patrick Lefevere verder, organisch, kunnen groeien”, klinkt het bij de professor economie aan de KU Leuven.

“Maar ik kan dat eigenlijk niet inschatten… ” Misschien weet Serge Pauwels wel meer?: “Ik ga jullie moeten ontgoochelen… Het is een feit dat INEOS voor volgend jaar nog maar 14 renners onder contract heeft. Dat is wel héél frappant. Verona werd daar eerst ook aangekondigd, maar die gaat dan naar Lidl-Trek… ”

Andere ploeg

Mochten de twee ploegen fuseren, dan zouden ze natuurlijk wel veel te veel renners hebben. “Ik weet het niet… Maar misschien fuseert INEOS wel met een andere ploeg!”, sluit Serge Pauwels af. Het blijft dus nog even gissen naar de toekomst van de Engelse wielerformatie en of de fusie met de ploeg van Lefevere er zal komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws