Soudal Quick-Step nieuwkomer haalt uit: “Dát zou ik niet doen!” Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step nieuwkomer haalt uit: “Dát zou ik niet doen!”

Soudal Quick-Step nieuwkomer haalt uit: “Dát zou ik niet doen!”

Patrick Lefevere wist deze winter weer enkele nieuwe renners vast te leggen. Eén daarvan is Gianni Moscon.

Moscon was de twee voorbije seizoenen actief bij Astana, maar hij is niet echt te spreken over zijn periode bij de ploeg van Vinokoerov: “Ik werd in elke wedstrijd uit de wielen gereden en gaf in veel koersen op, omdat ik nooit op niveau ben geweest.”

“Nog voor mijn eerste koers voor Astana liep ik een coronabesmetting op. In mijn 2e seizoen brak ik mijn sleutelbeenbreuk in de Tour Down Under.” Hij wil de verantwoordelijkheid weliswaar niet helemaal bij de ploeg leggen.

“Misschien had Astana niet genoeg renners om de volledige kalender te coveren. Maar als ik de ploegmanager zou zijn, zou ik de renners niet gebruiken om plekjes op te vullen in topkoersen waar je resultaten verwacht”, laat hij optekenen tijdens de mediadag.

Opgaven

“Ik zou de renner wat sparen en hem daarna eerst naar kleinere koersen sturen die hij kan winnen”, sluit de 29-jarige Italiaan af. “Als je kijkt naar mijn kalender van de laatste 2 jaar, zie je dat ik enkel maar grote koersen heb gereden. Met heel veel opgaven als gevolg.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws