Thibau Nys haalt zwaar uit: "Ze zijn de rotte appels in het hele verhaal!" Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys haalt zwaar uit: "Ze zijn de rotte appels in het hele verhaal!"

Thibau Nys haalt zwaar uit: "Ze zijn de rotte appels in het hele verhaal!"

Thibau Nys is voorzichtig geworden in wat hij allemaal vertelt. Een uitspraak van twee jaar geleden ging immers helemaal een eigen leven leiden.

Twee jaar geleden zat Nys in de EK-selectie van de beloften. Op een persconferentie moest hij toen zijn rol uitleggen. “Ik zei dat ik een vrije rol kreeg, de ploegmaats kon helpen waar nodig, maar als het erop aan kwam, zou er wel mijn kaart getrokken worden in de sprint. In onze 'klimploeg' was ik wel de snelste, maar ik zei niet van heel België of van iedereen", aldus Nys in de podcast Gossip Guy.

De volgende dag stond in de krant 'Thibau Nys: Ik ben de snelste Belg'. Hij kreeg toen erg veel negatieve commentaren op sociale media. Hij was dan ook erg boos dat journalisten en kranten zijn verhaal anders hadden gebracht.

“Ik heb heel veel respect voor hen, maar de op sensatiebeluste journalisten zijn de rotte appels in het hele verhaal", stelt Nys." Zij kunnen je imago creëren, dat je eigenlijk helemaal niet hebt. In de koerswereld heb ik een vrij uitgesproken persoonlijkheid ten opzichte van andere ingetogen renners en daardoor wordt dat misschien wel afgeremd, omdat je niets meer verkeerd durft zeggen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws