Thibau Nys schrapt weer pak veldritten: “Geen Wereldbeker, Superprestige en X20 Trofee” Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys schrapt weer pak veldritten: “Geen Wereldbeker, Superprestige en X20 Trofee”

Thibau Nys schrapt weer pak veldritten: “Geen Wereldbeker, Superprestige en X20 Trofee”

Thibau Nys begon wervelend aan het veldritseizoen, maar kende sinds het EK een terugval.

Hij greep dan ook in door een aantal crossen van zijn agenda te schrappen. Zo verscheen hij afgelopen weekend niet aan de start van de WB-manche in Dendermonde, waar zijn ploegmaat Pim Ronhaar zegevierde.

Zaterdag zal hij niet deelnemen aan de Superprestige in Merksplas, maar zondag is hij er wel weer bij in de Wereldbeker in Troyes. In december zal hij alvast nog twee crossen schrappen, dat onthulde zijn papa eerder deze week bij Het Laatste Nieuws.

“In december trekt hij met de wegploeg van Lidl-Trek twee weken op stage naar Calpe en blijft hij er sowieso één crossweekend tussenuit.” Hij zal allicht Essen (Exact Cross, 09/12) en Val di Sole (WB, 10/12) óf Herentals (X20, 16/12) en Namen (WB, 17/12) missen.

Geen klassement

Om af te sluiten bevestigt Sven dan ook dat Thibau dit seizoen geen klassementsambities nastreeft: “De Wereldbeker is te druk en de Superprestige en X2O Trofee duren tot na het WK. Wat maakt dat er geen enkel klassement echt haalbaar is voor hem.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws