Uijtdebroeks ferm op zijn plaats gezet: “Dat zal hij niet nog eens doen”

231106cianuijtdebroeks
Cian Uijtdebroeks was bij uitstek dé Belgische revelatie van het seizoen. Hij werd onder meer mooi achtste in de Ronde van Spanje.
De jonge ronderenner heeft zich al meermaals in relatief negatieve zin uitgelaten over zijn ploeg, Bora-Hansgrohe. In de Chrono de Nations was hij nog boos over zijn tijdritmateriaal: “k kom naar hier om te leren. Dan zou het leuk zijn als mijn fietsen in orde zijn.”
En ook in de Vuelta was hij niet te spreken over de ploegtactiek toen ploegmaat Vlasov hem in extremis de zevende plaats ontfutselde. “Met mij wilden ze ook wel voor een klassement gaan, maar daar geloofden ze niet zo in… Aleksandr zou de man zijn”, verklaarde hij.
Inmiddels heeft ploegmanager Ralph Denk een samengezeten met Uijtdebroeks: “We hebben al met hem gesproken en misschien is er de komende dagen of weken nog een gesprek nodig… Laten we zeggen dat Cian nog niet veel ervaring heeft met praten met de pers vlak na een wedstrijd.”

Lesje geleerd

De ploegmanager vertelt aan GCN dat hij denkt dat Uijtdebroeks zijn lesje dan ook wel geleerd heeft: “Ik denk niet dat hij dit nog een keer zal doen. We hebben het inmiddels opgelost en uitgesproken, maar we houden dat allemaal intern!”