Van der Poel kan ogen amper geloven: Nieuwe crash na weghalen van plankjes in testevent Parijs

mathieuvanderpoelPHOTONEWS_7_1
Vorig weekend reden er heel wat mountainbikers in Parijs het testevent van de Olympische Spelen. Ook Mathieu van der Poel was daar aanwezig en werd 28ste.
Op de vorige Spelen moest hij zijn ambities al snel opbergen na een veelbesproken val. Tijdens de verkenning lagen er plankjes op het parcours, maar die werden voor aanvang van de wedstrijd weggehaald. Van der Poel was daar niet van op de hoogte en ging op de bewuste plaats zwaar onderuit.
Afgelopen weekend was er dus een testevent in Parijs en ook daar zouden er plankjes gelegen hebben. Bij In de Leiderstrui deelt de bondscoach van Nederland - Gerben de Knegt - een opvallend verhaal: “Tijdens een wedstrijd, en schiet niet in de lach, waren er wéér twee plankjes bij passages…"
“De eerste keer dat ze dat plankje weghaalden, crashte er een dame heel hard. Die dingen gaan ze nog aanpassen, maar er was nadien wéér consternatie. In de wedstrijd wilden ze de plankje opnieuw weghalen, maar toen bleek dat het dan te gevaarlijk zou worden moesten ze die toch weer laten liggen.”

Onduidelijk

“Zo ontstaat er dan best veel onduidelijkheid, ook omdat die dingen er bij Wereldbekers normaal niet liggen. Uiteindelijk hebben ze toen wel duidelijk gecommuniceerd en er komen in mei - als het goed is - nog twee onofficiële testdagen, waar we heen kunnen gaan. Dat zou ook goed zijn”, sluit De Knegt af. Hopelijk hebben ze de plankjes tegen dan wél weggehaald.