Van Hooydonck doet onthulling over bekritiseerd moment met Pogacar: “Echt waar, oprecht!” Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck doet onthulling over bekritiseerd moment met Pogacar: “Echt waar, oprecht!”

Van Hooydonck doet onthulling over bekritiseerd moment met Pogacar: “Echt waar, oprecht!”

Nathan Van Hooydonck zijn verhaal ken je wel. Eén van zijn finale momenten in het peloton beleefde hij in het wiel van Tadej Pogacar.

Toen de Sloveen aanviel tijdens de laatste etappe van de Tour de France op de Champs-Elysées glipte de Belgische knecht van Jonas Vingegaard en co. mee in zijn spoor. Van Hooydonck nam weliswaar niet over van de tweede in het klassement, al telde die al meer dan zeven minuten achterstand op Vingegaard.

Dat leverde hem - en zijn ploeg - heel wat kritiek op, wat Van Hooydonck nu toch even wil rechtzetten in de podcast De Rode Lantaarn. “Ik heb geprobeerd om over te nemen. Ik heb het één keer gedaan toen ik een beetje hersteld was en dat was om trager te rijden”, lacht hij. “Echt waar, oprecht!”

“Ik reed gedurende elf minuten 432 watt gemiddeld, in het wiel! Dat is enorm veel”, toont Van Hooydonck aan dat Pogacar écht wel aan het vlammen was. “En dat op het einde van de Tour, hé!”, sluit de voormalige Jumbo-Visma renner af. Dat is bij deze dan ook rechtgezet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws