Wout van Aert staat voor moeilijke opgave: “Het is niet ideaal…” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert staat voor moeilijke opgave: “Het is niet ideaal…”

Wout van Aert staat voor moeilijke opgave: “Het is niet ideaal…”

Het is nog niet officieel bevestigd, maar het lijkt erop dat Wout van Aert volgend seizoen klassementsambities heeft in de Ronde van Italië.

Het uithangbord van RedBull wordt volgens velen weliswaar als ‘te zwaar’ bestempeld. Van Aert meet 1m90 en weegt 78 kilogram. Ideaal voor een klassieke renner, maar niet zozeer voor een klimmer. In de podcast Kop over Kop kwam het onderwerp ter sprake.

Volgens Koen de Kort is het perfect doenbaar voor Van Aert om tussen Parijs-Roubaix en de Giro nog wat kilo’s kwijt te spelen: “Ja, dat kan wel. Daar is nog tijd voor. Het is natuurlijk niet ideaal. Ik denk dat hij toch ook op een iets andere manier in de klassiekers zal staan.”

Hij kan alvast raad gaan vragen bij zijn ploegmaat, Dylan van Baarle: “Het hoeft niet slecht uit te draaien. Van Baarle is ook afgevallen om in de bergen te kunnen rijden in grote ronden en die is zeker niet langzamer gaan rijden in de klassiekers. Wie weet pakt het goed uit!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws