Wout van Aert windt er geen doekjes om en wijst na grote fout schuldige aan: “Dom!” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert windt er geen doekjes om en wijst na grote fout schuldige aan: “Dom!”

Wout van Aert windt er geen doekjes om en wijst na grote fout schuldige aan: “Dom!”

Wout van Aert wist met Jumbo-Visma de Ronde van Groot-Brittannië te domineren. Ze wonnen vijf van de zeven ritten en Van Aert ging ook nog eens met het eindklassement aan de haal.

Toch had de ronde zomaar nóg iets mooier kunnen zijn, want Van Aert greep zaterdag maar nipt naast de ritzege. Naar eigen zeggen verpestte hij het door een nieuwelingenfout, dat onthult hij bij Het Laatste Nieuws. Na in de finale al twee keer aan te zetten probeerde hij het op vier kilometer van de streep opnieuw.

“Toen ik aanviel, dacht ik dat de zege binnen was, maar ik heb de situatie volledig verkeerd ingeschat”, kijkt de Belgische kampioen tegen de klok in eigen boezem. “Ik wist niet dat er kort achter ons groepje nog een grote groep met helpers van de kopmannen reed. Dom.” Hij werd in de laatste kilometer dan ook ingelopen.

Uiteindelijk bolde hij als laatste van de kopgroep over de meet: “Met die goeie benen op dat parcours had ik die rit altijd moeten winnen, dat heb ik nagelaten door te enthousiast te zijn.” Zondag werd hij trouwens tweede na Carlos Rodriguez - de vijfde van de Tour - en stelde hij de eindzege veilig.

Populair

Laatste nieuws