Zal Van Aert deze winter geen enkele veldrit winnen?: Bondscoach Vanthourenhout verklaart Wielrennen
Wielrennen

Zal Van Aert deze winter geen enkele veldrit winnen?: Bondscoach Vanthourenhout verklaart

Zal Van Aert deze winter geen enkele veldrit winnen?: Bondscoach Vanthourenhout verklaart

Wout van Aert zal deze winter maar een beperkt aantal crossen afwerken. Dat doet hij met het oogop komendwegseizoen, waar hij in de klassiekers én de Giro wil schitteren.

Met ook de Olympische Spelen op het programma heeft de Belgische kampioen tijdrijden dus niet veel tijd voor zichzelf en zijn familie. Daardoor zal hij maar acht à tien crossen afwerken en allicht ook niet in topvorm aan de start van die wedstrijden verschijnen.

Bondscoach Sven Vanthourenhout liet zich bij Sporza uit over de beslissing van de Jumbo-Visma renner: “Crossen is niet langer het hoofdberoep van toprenners zoals Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock!”

“We moeten hun keuzes aanvaarden”, toont hij begrip voor de Vlaamse lieveling. Hoe graag we ze ook in het veld willen zien, we kijken er ook naar uit om ze te zien koersen in de Ronde, in de Tour en op het WK op de weg. En alles rijden, lukt niet. Dat is verleden tijd!”

Niveau 

Vanthourenhout verwacht niet dat we de komende maanden de beste Van Aert te zien zullen krijgen: “Van der Poel zal zijn regenboogtrui willen laten schitteren. En Wout verwacht ik niet op het niveau van vorig seizoen. Het zou me verbazen als hij weer zo uit de startblokken schiet.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws