Albert Heijn komt met zeer dringende waarschuwing: "Consumeer het niet, het is kankerverwekkend" Binnenland
Binnenland

Albert Heijn komt met zeer dringende waarschuwing: "Consumeer het niet, het is kankerverwekkend"

Albert Heijn komt met zeer dringende waarschuwing: "Consumeer het niet, het is kankerverwekkend"

Albert Heijn haalt de 'Indonesische Pittige Cassave Kroepoek' van het merk Conimex uit de winkelrekken. In het product is een te hoog gehalte aan 3-MCPD (3-monochloorpropaandiol) gevonden.

In overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) haalt Albert Heijn de 'Indonesische Pittige Cassave Kroepoek' van het merk Conimex met houdbaarheidsdatum (THT) 09-12-2023 uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten.

Het product bevat een te hoog gehalte aan 3-MCPD (3-monochloorpropaandiol). 3-MCPD kan mogelijk schadelijk zijn voor iemand die over langere termijn dagelijks te hoge concentraties binnenkrijgt. Albert Heijn vraagt haar klanten dan ook om deze producten niet te consumeren en ze meteen terug te brengen naar het verkooppunt. Daar worden ze terugbetaald.

Meer info

Het product werd tot en met 1 september 2023 verkocht in verscheidene Albert Heijn-winkels. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Albert Heijn via: 0800 777 05.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws