Albert Heijn komt zwaar in opspraak, klanten moeten opletten

AlbertHeijnPhotonews_2
Bij de supermarkten loopt de concurrentie zeer hoog op. Albert Heijn ligt daarbij zeer zwaar onder vuur, omdat het de regels niet zou volgen.
Hoewel het in ons land bij wet verboden is, zou Albert Heijn geregeld met verlies verkopen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van insiders. Verschillende bekende producten zouden met verlies verkocht worden. Overigens betekent dit niet dat je uiteindelijke winkelkar goedkoper zou zijn. Zo kunnen de prijzen van andere producten dan weer flink worden opgetrokken. Het is dus belangrijk om alert te blijven als klant.
Albert Heijn zou meerdere producten met flink wat verlies verkocht hebben. Het is bij wet verboden, maar er zijn allerlei financieel-juridische achterpoortjes om het toch mogelijk te maken. Voor de overheid is dat zeer moeilijk te controleren. Volgens insiders maakt Albert Heijn gebruik van die specifieke technieken.

Ontkenning

Bij Albert Heijn ontkent men dit. "We hebben respect voor de spelregels", stelt Ann Maes, woordvoerster van de retailer in ons land. "We worden regelmatig en intensief gecontroleerd en die controles bevestigen dat. Wij kopen scherp in, waardoor we lage prijzen kunnen aanbieden."