Bekende winkelketen van kleding staat op omvallen: 'Deuren moeten sluiten' Binnenland
Binnenland

Bekende winkelketen van kleding staat op omvallen: 'Deuren moeten sluiten'

Bekende winkelketen van kleding staat op omvallen: 'Deuren moeten sluiten'

Het bekende Britse modemerk Ted Baker staat voor een onzekere toekomst in België, Nederland en Spanje met mogelijke winkelsluitingen en banenverlies. In totaal dreigen 149 banen te verdwijnen als gevolg van financiële problemen binnen de retaildivisies die de activiteiten in deze landen beheren.

Deze afdelingen kunnen spoedig onder curatele gesteld worden na het dreigende faillissement. Vier winkels in Nederland en België en één flagshipstore in Spanje, samen met zeven Nederlandse shop-in-shops en vijftien Spaanse concessies, staan op de lijst om mogelijk te sluiten. De problemen begonnen nadat het moederbedrijf, Authentic Brands Group, de samenwerking stopzette met AARC, de firma die verantwoordelijk was voor de winkels en webshop in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Deze stap werd genomen nadat AARC failliet ging omdat het de huur in het Verenigd Koninkrijk niet meer kon opbrengen. Authentic Brands is momenteel op zoek naar een nieuwe retailpartner in Europa om deze crisis het hoofd te bieden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws