Conner Rousseau heeft plots heel groot nieuws te melden Binnenland
Binnenland

Conner Rousseau heeft plots heel groot nieuws te melden

Conner Rousseau heeft plots heel groot nieuws te melden

Conner Rousseau (Vooruit) heeft grote ambities. Hij wil niet alleen weer in de nieuwe regering zitten, hij wil die ook zelf gaan leiden. Rousseau ziet het premierschap wel zitten.

“Mocht ik de kans krijgen, zou ik het doen", geeft Rousseau toe, waarmee hij zich toch kandidaat stelt. "Het is geen doel op zich. Dan krijg je het toch niet, en ben je veel te kwetsbaar. Ik wil impact hebben. Dat kan ook als voorzitter."

Het vertrouwen is groot bij de voorzitter van Vooruit. "Ik heb al bewezen met Vivaldi dat ik een regeerakkoord kan onderhandelen", aldus Rousseau in De Morgen. "Ik zal nu ook geflankeerd zijn door kleppers als Caroline (Gennez, red.) en Frank (Vandenbroucke, red.) en enkele nieuwe gezichten. Ik kijk al uit naar die onderhandelingen. Wij gaan met een oorlogsmachine aan tafel komen.”

Voorzitter

Rousseau bekijkt het dan ook stap per stap. “Eerst herverkozen geraken als voorzitter. En dan het hopelijk goed doen met de verkiezingen. Dan hopelijk goede regeerakkoorden onderhandelen en dan zien we wel", besluit hij.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws