Conner Rousseau: "Ik ben zo verschrikkelijk dom geweest" Binnenland
Binnenland

Conner Rousseau: "Ik ben zo verschrikkelijk dom geweest"

Conner Rousseau: "Ik ben zo verschrikkelijk dom geweest"

Conner Rousseau stopte als voorzitter van Vooruit na zijn 'zattemansklap' in Sint-Niklaas. Hij haalde toen zwaar uit naar de Roma-gemeenschap.

Hij wil dat niet doodzwijgen, maar baalt er nog wel elke dag van. "Ik vind het maar logisch dat ik zelf geregeld verwijs naar die ene desastreuze avond. Het zou flauw zijn om het dood te zwijgen, hè. Mensen mogen me ernaar vragen, en ze mogen ook kwaad zijn op mij. Ik kan ertegen, want niemand is zo kwaad geweest op mij als ikzelf", zegt Rousseau in HUMO.

"Over die dronken avond discussieer ik niet meer", gaat Rousseau verder. "Ik zou nuances kunnen aanbrengen, context geven, de dingen benoemen die ik níét heb gezegd, maar die wel in de kranten zijn verschenen. Alleen, dat is niet de kern van de zaak. Die is eenvoudig: het was fout. Ik ben verschrikkelijk dom geweest."

Toch voelt Rousseau zich niet uitgeteld. Hij hoopt als lijstduwer verkozen te worden in Oost-Vlaanderen. "Het is heftig om elke keer weer de opening van het tv-journaal te zijn, dat hoef ik je niet uit te leggen. Maar ik kan niet zeggen dat het me echt tegen het canvas heeft gemept. Het hielp dat ik mezelf al kende. Ik moest mijn persoonlijkheid niet opnieuw bij elkaar puzzelen, bedoel ik. Ik was 27 toen ik mee een regering heb gevormd: tóén heb ik mezelf leren kennen, met al mijn sterktes en zwaktes. Dat ik weet wie ik ben, heeft me door de heisa geholpen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws