Opgepast: "Als je buurman dan strafbare feiten pleegt, ben je mee verantwoordelijk" Binnenland
Binnenland

Opgepast: "Als je buurman dan strafbare feiten pleegt, ben je mee verantwoordelijk"

Opgepast: "Als je buurman dan strafbare feiten pleegt, ben je mee verantwoordelijk"

In de huidige digitale wereld overwegen veel mensen om internetabonnementen te delen met buren om kosten te besparen, vooral in dichtbevolkte wooncomplexen. Echter, Belgische providers zoals Telenet en Proximus waarschuwen tegen deze praktijk. Volgens hun algemene voorwaarden is een internetproduct strikt voor persoonlijk gebruik.

"Je mag je abonnement niet doorverkopen aan iemand anders. Dat je je buurman laat betalen om jouw internet mee te gebruiken, mag zeker niet", zegt Bart Boone van Telenet in WinWin op Radio 2. Hoewel providers toegeven dat het moeilijk is om netwerkdeling te controleren en ze niet de rol van politie willen spelen, benadrukken ze de risico's van een gedeeld netwerk.

Belangrijk is dat de abonnementhouder altijd verantwoordelijk blijft voor de activiteiten die via hun verbinding plaatsvinden. "Als jouw buurman illegale activiteiten uitvoert via jouw netwerk, word jij daarvoor verantwoordelijk gesteld", licht Boone toe. Daarnaast kan het delen van wifi leiden tot verminderde internetsnelheid en -veiligheid, met risico's voor datalekken als andere apparaten onvoldoende beveiligd zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws