Er moet Frank Deboosere dringend iets van het hart: “Het is erg lastig” Buitenland
Buitenland

Er moet Frank Deboosere dringend iets van het hart: “Het is erg lastig”

Er moet Frank Deboosere dringend iets van het hart: “Het is erg lastig”

De weerkundige zomer van 2021 zal de geschiedenis ingaan als de natste zomer sinds het begin van de metingen in Ukkel in 1833. Juni was enorm nat en juli was de natste sinds 1980.

“We hebben al méér neerslag gekregen dan normaal tijdens een volledige weerkundige zomer”, zegt Frank Deboosere in TV Familie. “Maar pas op, veel regen in de zomer, dat is niet uitzonderlijk."

"We hebben nóg zulke zomers gehad. In 2014 bijvoorbeeld", aldus de weerman van de VRT. "Maar de maand juli van dit jaar is de vijfde natste juli sinds 1833. Da’s niet iets dat we op voorhand konden inschatten.”

"Wat goed is voor de één, is slecht voor de ander"

In zijn weerberichten probeert Frank de woordencombinatie ‘slecht weer’ zo veel mogelijk te mijden. “Want wat goed is voor de één, is slecht voor de ander. Voor sommige mensen zijn temperaturen van 22 graden in de zomer meer dan voldoende. Maar als je Vlaanderen moet vertellen dat er nóg veel regen gaat vallen wanneer je weet dat er al zoveel waterellende is... Ja, dat is erg lastig, geef ik toe.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws