Kristel Verbeke over geheim dat ze tijdens K3-periode verzweeg: “Ik schaamde me hiervoor” Buitenland
Buitenland

Kristel Verbeke over geheim dat ze tijdens K3-periode verzweeg: “Ik schaamde me hiervoor”

Kristel Verbeke over geheim dat ze tijdens K3-periode verzweeg: “Ik schaamde me hiervoor”

Vanaf 20 april is Kristel Verbeke te zien in 'Zorgen Voor Mama', een nieuwe Eén-reeks over zes mama's die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Het is een verhaal dat Kristel maar al te goed kent, want zij zat er lange tijd middenin. Haar jeugd werd ook getekend door armoede.

“Als ik thuiskwam, was mijn eerste bezorgdheid de kolenstoof aan te krijgen”, zegt Kristel in Gazet van Antwerpen. “Als ik de elektrische chauffages liet branden, kreeg ik onder mijn ­voeten omdat dat te duur was. En aan het begin van de week kreeg ik 500 frank (12 euro, nvdr.) voor boodschappen. Tja, dat gaat niet, hè? Het is dikwijls spaghetti met bruine suiker geweest.”

"Ik was gewoon niet klaar om erover te spreken"

Ze komt er eerlijk voor uit dat ze ten tijde van haar K3-periode haar verleden bewust verzweeg. “Ja. Wij verkochten de droom van drie ­vriendinnen die in zonneland op de regenboog woonden. Dat matchte niet echt met mijn verhaal”, lacht ze. “Maar ik was ook gewoon niet klaar om erover te spreken.”

“Ik zat nog te diep in de schaamte”, bekent ze. “We praatten er wel onder elkaar over. Karen en Kathleen zijn zelfs nog mee geweest naar mijn papa. Maar we hadden alle drie ons verhaal. En ik denk dat we alle drie dachten: laat het naar buiten toe maar een sprookje zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws