Soldaten gewond bij vuurgevecht op vliegveld Kaboel Buitenland
Buitenland

Soldaten gewond bij vuurgevecht op vliegveld Kaboel

Soldaten gewond bij vuurgevecht op vliegveld Kaboel

Maandagochtend heeft een vuurgevecht plaatsgevonden op de luchthaven van Kaboel in Afghanistan. Op dit moment proberen Westerse landen hun burgers te evacueren nadat de taliban de macht weer overnam.

Soldaten die wacht hielden bij de noordelijke toegangspoort werden in de vroegte van de ochtend beschoten door onbekenden. De aanvallers hadden het op de Afghaanse veiligheidsfunctionarissen gemunt. Een soldaat werd doodgeschoten en drie andere raakten gewond.

Het Duitse leger meldt op Twitter dat er Amerikaanse en Duitse soldaten bij het gevecht betrokken waren. De Duitse soldaten raakten niet gewond en over de Amerikaanse is niets geweten.

Op dit moment wordt de luchthaven van Kaboel bewaakt door een internationale troepenmacht. Duitsland en de Verenigde Staten riepen hun burgers al op om niet zomaar naar de luchthaven te komen aangezien de situatie heel gevaarlijk is. Eerder stierven er al mensen nadat ze vertrappeld werden en verschillende raakten gewond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws