VRT-sportanker Cathérine Van Eylen bijt van zich af na stevige kritiek: “Ik vond het nochtans grappig” Buitenland
Buitenland

VRT-sportanker Cathérine Van Eylen bijt van zich af na stevige kritiek: “Ik vond het nochtans grappig”

VRT-sportanker Cathérine Van Eylen bijt van zich af na stevige kritiek: “Ik vond het nochtans grappig”

Kijkers van ‘Het Journaal’ moesten tweemaal kijken afgelopen donderdag toen Cathérine Van Eylen de sport kwam brengen. De journaliste staat erom bekend om origineel uit de hoek te komen wat betreft haar kledij, en dat was die donderdag niet anders.

Cathérine droeg een blouse waarop een paardenstaart stond afgebeeld. Criticasters kropen op de sociale media maar wat graag in hun pen om de keuze van het sportanker af te breken. Toch heeft Cathérine geen spijt van het dragen van de blouse. “Ik heb ze met een kleine glimlach van de kapstok gehaald”, zegt ze in Het Laatste NIeuws. “Ik vind het grappig. Het zijn donkere tijden, en ik dacht: misschien kan humor ons redden? Een beetje zuurstof. Luchtigheid in het beslag.”

“Niemand hoeft het mooi te vinden"

Al jaren draagt Cathérine Belgische mode wanneer ze op het kleine scherm verschijnt. “Ik kan heel gecharmeerd, bijna ontroerd zijn door zaken waar inspiratie, creativiteit, hard werk is ingestoken”, zegt ze. “Daar ga ik met heel veel zorg mee om, of dat nu eten, kunst of kleding is.”

“Ik hoop dat de kijker dat merkt”, geeft ze toe. “Niemand hoeft het mooi te vinden, maar tegelijk kan niemand me verwijten dat ik geen moeite doe, denk ik. Of dat het mij allemaal eender is.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws