‘VTM NIEUWS’-anker Freek Braeckman ziet het niet goedkomen: “Ik vrees hiervoor, ja” Buitenland
Buitenland

‘VTM NIEUWS’-anker Freek Braeckman ziet het niet goedkomen: “Ik vrees hiervoor, ja”

‘VTM NIEUWS’-anker Freek Braeckman ziet het niet goedkomen: “Ik vrees hiervoor, ja”

In ‘Uw Film Van Het Jaar’ blikt Freek Braeckman terug op het afgelopen jaar met de meest pakkende verhalen en beelden. Ook dit jaar is er weer heel wat gebeurd buiten corona om. Freek heeft ‘Uw Film Van Het Jaar’ weer propvol gestoken.

"Die zit vol getuigenissen waarin de kijker zich kan herkennen”, zegt Freek in Humo. “We tonen niet alleen beelden van de overstromingen in Wallonië, we blikken erop terug met een vrouw die uren op het dak van haar huis heeft vastgezeten.”

“Ik praat met Thibaut Courtois over het EK, met een intensivist over de vierde coronagolf, met Bashir Abdi over zijn bronzen medaille op de Olympische spelen en met Willy Sommers over 'Tien om te zien’.”

Voor Freek zijn er zeker enkele dingen die op het netvlies zijn blijven plakken. “De paniek in de ogen van mensen in de luchthaven van Kaboel”, zegt hij. “Ik sprak met een jongen die op familiebezoek was in Afghanistan toen de taliban aanvielen: zijn getuigenis was beklijvend. Ik vrees dat die crisis nog lang niet voorbij is.”

Populair

Laatste nieuws