Frans Bauer beleeft bange tijden op vakantie: "Hoe komen we zo snel mogelijk bij het ziekenhuis?"

09052023fransbauermariskabauerinstagram
Binnenkort vertrekt Frans Bauer met zijn gezin op reis, maar echt ontspannend is dat niet. Sinds het herseninfarct van zijn vrouw, Mariska Bauer, zo’n anderhalf jaar geleden is op vakantie gaan namelijk geen lachertje meer.
Binnenkort reist Frans Bauer met zijn vrouw Mariska, zijn twee zonen en schoondochters naar Gran Canaria. Leuk dus! Maar wat de zanger daar vooral prettig aan vindt, is dat het eiland niet zo ver ligt. Als er iets aan de hand is, wil hij namelijk zo snel mogelijk terug naar Nederland kunnen vliegen. “En wat ik tegenwoordig helemaal belangrijk vind, is dat er goede ziekenhuizen zijn”, legt Frans uit in het Nederlandse magazine Margriet.
“Waar staan die? Welk ziekenhuis is het beste? Hoe kom ik daar het snelst? Daar zou ik vroeger nooit over hebben nagedacht, maar sinds Maris begin vorig jaar een herseninfarct kreeg, moet ik dat soort dingen weten. Ik ben angstiger geworden”, merkt de zanger op van zichzelf. Mariska is dan wel goed op weg, Frans blijft met angst zitten, ook thuis. “Als ik vermoedde dat er iets aan de hand was, zette ik haar in de auto en ging ik met een noodgang naar de eerste hulp. Of ik belde de ziekenwagen”, vervolgt hij.

Oogje in het zeil

En als Frans een optreden gepland heeft, houden zijn zonen een oogje in het zeil. “Die zijn net zo erg als ik: die wachten ook niet af”, weet de Nederlander te vertellen. “Het gaat nu goed met Maris, maar die angst blijft”, aldus de zanger.