Donderdag 5 December 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT Nieuws   I   door Redactie

Jean-Marie Dedecker haalt zwaar uit: “Wat een triestige bedoening”

Jean-Marie Dedecker haalt zwaar uit: “Wat een triestige bedoening”

Onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker heeft donderdagmiddag van zich laten horen in de Kamer. Dat meldt VRT Nieuws.

Het was een primeur in de Kamer donderdag: een enorme groene timer is te zien onder de tafel van de voorzitter en iedereen krijgt twee minuten de tijd: van het parlementslid als vraagsteller tot de minister als antwoordgever. Wanneer de twee minuten overschreden worden, wordt de timer rood en de microfoon wordt daarop afgesloten.

Niet iedereen blijkt echter te spreken over het nieuwigheidje. Jean-Marie Dedecker dacht er zo het zijne van. “Ik vind het een triestige bedoening”, klonk het bij Dedecker. “Straks gaan we nog eindigen als een Twitterparlement en gaan we onze klinkers en medeklinkers moeten tellen."

Slechte vraag

Kamervoorzitter Patrick Dewael liet duidelijk verstaan dat er afspraken zijn over de spreektijd en dat de aftelklok ontegensprekelijk laat verstaan wanner de tijd op is. “Meneer Dedecker, als u geen vraag kan stellen op twee minuten dan is het volgens mij geen goede vraag”, aldus Dewael.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jean-Marie Dedecker  I  n365