Maandag 20 Januari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Wout Van Aert zorgt voor opschudding: “Dat zal heel duidelijk worden”

Bondscoach Rik Verbrugghe heeft een kleine tip van de sluier gelicht in verband met de Belgische selectie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Wout Van Aert zorgt voor opschudding: “Dat zal heel duidelijk worden”

"Na de Giro wil ik mijn selecties voor de Spelen klaar hebben, met 2 à 3 reserven die zich klaar moeten houden”, zegt Verbrugghe. “Want er kan altijd nog iets gebeuren met één van de geselecteerden. We mogen maar met vijf renners naar Tokio, twee ervan moeten ook de tijdrit rijden. Er zullen uiteraard jongens ontgoocheld zijn, dat is ook logisch."

Remco Evenepoel is als enige al zeker van zijn selectie voor tijd- en wegrit. Voor de tijdrit heeft de bondscoach nog vier andere kandidaten: Wout van Aert, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt en Yves Lampaert. 

Van Aert

"We zitten nog met één groot vraagteken en dat is Wout van Aert", geeft Verbrugghe aan. "Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten, hij moet vooral opnieuw op niveau komen. Op een bepaald moment gaan we zijn cijfers opvragen en dan zal duidelijk zijn of hij opnieuw op niveau is of niet. Als hij zijn niveau haalt, is hij een zekerheid. Net als Laurens De Plus met het niveau van de Tour”, besluit de bondscoach.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport  I  Olympische Spelen