-->

Hollywood-icoon Kirk Douglas overleden

Hollywood-icoon Kirk Douglas overleden
Donderdag 6 Februari 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  

Michael Douglas heeft in het tijdschrift People bekendgemaakt dat zijn vader, de legendarische acteur Kirk Douglas, overleden is. Kirk werd 103 jaar oud.

"Het is met enorm verdriet dat mijn broers en ik aankondigen dat Kirk Douglas ons vandaag op 103-jarige leeftijd heeft verlaten,” zei Michael Douglas in een verklaring. “Voor de wereld was hij een legende, een acteur uit de gouden eeuw van de film, die ver tot in zijn gouden jaren leefde, een mens wiens toewijding aan rechtvaardigheid en de zaken waar in hij geloofde een standaard heeft gezet voor ons allemaal."

In 1949 werd Kirk bekend bij het grote publiek dankzij zijn rol als bokser Midge Kelly in ‘Champion’, waar hij ook zijn eerste Oscarnominatie voor kreeg. Maar dé rol die hem eeuwige roem opleverde, was die van de slaaf Spartacus.

Kirk Douglas trouwde in 1943 met Diana Dill en ze kregen twee zonen: Michael en Joel. Kirk en Diana scheidden in 1951. Hij hertrouwde later met Anne Buydens in 1954. Kirk en Anne hadden nog twee zonen: Peter en Eric, die stierf in 2004. Hij laat ook zeven kleinkinderen achter.

TAGS  I  Kirk Douglas  I  Michael Douglas  I  Spartacus  I  shownieuws