Vrijdag 27 Maart 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Le Parisien  I   door Redactie

Familie van coronaslachtoffer Julie (16) ontroostbaar: “Haar longen hebben het begeven, het was verschrikkelijk”

Familie van coronaslachtoffer Julie (16) ontroostbaar: “Haar longen hebben het begeven, het was verschrikkelijk”

In Frankrijk is Julie Alliot, een 16-jarig meisje, overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ze was vorige week ziek geworden en dit weekend kreeg ze last van haar ademhaling. “Het begon met een gewoon hoestje”, aldus haar zus Manon.

"Maandag zijn we naar de huisarts geweest. Die heeft vastgesteld dat ze ernstige respiratoire problemen had. Ze is nooit eerder ziek geweest”, zegt Manon, de zus van Julie, in het Franse dagblad Le Parisien. Na het bezoek aan de huisarts, ging alles plots heel snel. Julie werd in een gespecialiseerd ziekenhuis opgenomen, waar ze aan de beademing gehangen werd.

Dinsdagavond is ze daar geïntubeerd, maar die ingreep kon ze niet aan. “Haar longen hebben het begeven. De dokters hebben gedaan wat ze kunnen, maar haar nog wekken had geen zin meer”, zegt Manon. “Het was verschrikkelijk. We zijn die nacht toegekomen in het ziekenhuis en hebben haar nog even kunnen zien. Maar we moesten wel heel snel denken over wat daarna zou komen. Door die epidemie moet alles heel snel gaan. Het is ingewikkeld, maar wat meer menselijkheid zou toch ook niet slecht zijn."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Julie  I  corona  I  slachtoffer  I  Frankrijk