Zaterdag 28 Maart 2020 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: The Sun  I   door Redactie

21-jarige vrouw negeert 'social distancing' volledig en loopt coronavirus op: “Nu hoest ik bloed op en kan ik niet ademen”

21-jarige vrouw negeert 'social distancing' volledig en loopt coronavirus op: “Nu hoest ik bloed op en kan ik niet ademen”

Ireland Tate, een 21-jarige vrouw uit Tennessee, bekent in een video dat zij zich niet aan de social distancing heeft gehouden, en zo het coronavirus heeft opgelopen.

Ireland negeerde de richtlijnen om thuis te blijven volledig en bracht onbevreesd een dagje door met een groep van twintig vrienden. Ze was zich welbewust van de risico’s maar naar eigen zeggen dacht ze gewoon niet dat ze het virus zou oplopen.

Maar nu, een aantal dagen later, onthult ze dat ze positief testte op de gevaarlijke ziekte. Ireland verklaart dat ze nu zo hevig hoest dat haar keel ervan bloedt en dat ze constant het gevoel heeft dat er iemand op haar borstkas zit. “Het is echt moeilijk om te ademen”, zegt ze.

Niet ernstig genoeg

Niet lang voordat ze het virus opliep, had Ireland nog op sociale media aan haar volgers laten weten dat ze zich ervan bewust is dat we zelfquarantaine en afstand nemen om iedereen veilig te houden, maar zei dat ze zich geen zorgen maakte. “Cool, ik snap het wel”, klonk het toen nog. “Ik denk gewoon niet dat ik het virus zal krijgen."

Nu ze zich bewust is van de risico’s, roept ze anderen op om thuis te blijven. “Aan de jongeren: ga niet buiten. We nemen dit virus niet ernstig genoeg”, zegt Ireland.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  Ireland Tate  I  social distancing