Steven Van Gucht: “Als we de maatregelen nu lossen, stijgt de curve door het plafond, daar ben ik zeker van” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: “Als we de maatregelen nu lossen, stijgt de curve door het plafond, daar ben ik zeker van”

Steven Van Gucht: “Als we de maatregelen nu lossen, stijgt de curve door het plafond, daar ben ik zeker van”

Precies vier weken geleden zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus van kracht gegaan. Deze maatregelen hebben hun effect tot dusver niet gemist.

"Wat we zien op de grafieken is een duidelijk afgevlakte curve: die curve is nu vrij stomp. Hadden we die maatregelen niet genomen, zou die curve recht omhoog gegaan zijn, door het plafond, bij wijze van spreken”, zegt viroloog Steven Van Gucht in ‘Het Journaal’. “Dat is niet het geval. Dit is enkel en alleen te danken aan de maatregelen. Die hebben dus duidelijk effect, en we moeten ze vooral nog blijven aanhouden."

“Ik denk dat we stilletjes aan het zakken zijn, maar het blijft een heel gevaarlijke situatie”, vervolgt Van Gucht. “De ziekenhuizen zitten nog steeds goed vol. Stel dat we nu te vroeg zouden lossen, dan krijg je een een nieuwe opflakkering, en dan overstijgt de capaciteit. Daar ben ik zeker van."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws