Woensdag 27 Mei 2020 - 14:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Geert Meyfroidt: "Ik verwacht geen tweede coronapiek meer"

Geert Meyfroidt:

Een tweede golf van het coronavirus is verre van uitgesloten. Iedereen waarschuwt er zelfs voor. Dokter Geert Meyfroidt ziet het echter positiever in. Hij verwacht géén nieuwe piek.

"Ik verwacht niet dat er een nieuwe piek komt - ik hoop alleszins van niet", laat Meyfroidt optekenen in een gesprek met de krant Het Laatste Nieuws. "Volgens de laatste wetenschappelijke gegevens zijn vooral 'superverspreiderevenementen' cruciaal geweest voor een groot deel van de besmettingen. In ons land waren dat skireizen en carnavalsvieringen."

Dergelijke festiviteiten zullen nu niet meteen aan bod komen. "Zulke zaken gaan we zeker proberen te vermijden. Er is geen andere keuze dan nu heel voorzichtig te zijn. Een tweede lockdown is - ook economisch - niet haalbaar", beseft ook Meyfroidt.

Geen nieuwe lockdown

Eerder had ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) al laten blijken dat een nieuwe lockdown bij een tweede opstoot van het virus "uitgesloten" is. Het is iets waar veel politici hetzelfde over denken. Experten durven zo'n nieuwe lockdown echter niet uit te sluiten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Geert Meyfroidt  I  coronavirus