-->

Rudy Demotte (PS): "De N-VA vraagt een veel te hoge prijs, een regering vormen met hen kan niet"

Rudy Demotte (PS):
Zondag 28 Juni 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Rudy Demotte (PS), parlementsvoorzitter van de Franstalige Gemeenschap, vreest dat er geen nieuwe federale regering kan gevormd worden. Hij denkt dat we op weg zijn naar nieuwe verkiezingen.

Demotte gelooft niet dat zijn partij een regering kan vormen met N-VA. "Op basis van wat N-VA op tafel legt: neen, dat is onmogelijk. De N-VA vraagt een veel te hoge prijs om een minimum minimorum aan sociaal beleid te kunnen voeren", zegt hij in De Zondag. Demotte heeft het dan onder meer over een staatshervorming, het premierschap "en veel andere zaken". "Onder die omstandigheden is het voor mijn partij onmogelijk om een regering te vormen met N-VA", stelt Demotte.

Ook in een minderheidsregering zonder de PS gelooft Demotte niet. "Ik twijfel sterk aan de slaagkansen. Ik zie alvast geen teken in die richting. Maar als dat zou lukken, dan gaan wij onze rol spelen in de oppositie."

September

Dan zou SP.A echter PS moeten loslaten. "Ik geloof daar niet in. Paul Magnette en Conner Rousseau delen dezelfde visie op de samenleving. Bovendien zou die regering amper Franstaligen bevatten. Alleen de MR. En misschien de CDH", zegt Demotte. En dus lijken we af te stevenen op nieuwe verkiezingen: "Als er tegen september geen oplossing is, dan zie ik geen andere mogelijkheid."

TAGS  I  Rudy Demotte  I  PS  I  SP.A