Dinsdag 30 Juni 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

VRT-journalist Ivan De Vadder ziet Conner Rousseau in de problemen komen: "Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen woorden"

VRT-journalist Ivan De Vadder ziet Conner Rousseau in de problemen komen:

Partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open VLD), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) willen met zes partijvoorzitters die geen veto stellen tegenover elkaar een regering vormen. Het zou dan een zogenaamde Arizona-coalitie worden.

De zes partijen die rond de tafel gaan zitten zijn Open VLD en MR, de christendemocratische CD&V en CDH, de N-VA en de SP.A. Deze zes partijen stellen geen veto tegenover elkaar. "Als dat de baseline is, geeft dat aan dat er heel weinig vertrouwen is", zegt politiek VRT-journalist Ivan De Vadder in "De ochtend" op Radio 1. 

"Dit is maar een allereerste stap en dat vinden we al een doorbraak. Er zijn nog heel wat stappen te gaan om samen rond een tekst te komen en om voldoende vertrouwen te smeden om een regering te kunnen vormen", zegt De Vadder, die ziet dat de druk op SP.A-voorzitter Conner Rousseau wordt opgedrijft. Rousseau moet zijn zusterpartij PS loslaten. "Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen woorden: 'het land niet blokkeren', 'over je eigen schaduw springen', 'het hangt af van de inhoud'." 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ivan De Vadder  I  Conner Rousseau