Imke Courtois eerlijk over douchen met vrouwen: “Zo gaat het er bij ons aan toe” Sport
Sport

Imke Courtois eerlijk over douchen met vrouwen: “Zo gaat het er bij ons aan toe”

Imke Courtois eerlijk over douchen met vrouwen: “Zo gaat het er bij ons aan toe”

Imke Courtois is ondertussen al gestopt met voetballen, maar in een gesprek op MNM met seksuologe Lotte Vanwezemael kwam ze nog eens terug op haar periode als speelster. Zo vertelt ze onder meer hoe het er bij de vrouwen aan toe gaat in de kleedkamer.

"Daar is geen schroom. Sommige vrouwen hebben een vriendin, dus die vallen waarschijnlijk op een vrouwelijk lichaam, maar ik heb me in 21 jaar nooit de vraag gesteld of ‘die nu meer naar mij gaan kijken’. Er zijn daar ook nooit rare dingen gebeurd in de douche", vertelt Courtois.

"Wij kleden ons uit, praten ondertussen, lenen elkaars zeep uit, enzovoort. Het enige wat misschien niet bij vrouwen gebeurt, maar waar ik mannen wel van verdenk: wij plassen niet tegen elkaar", lacht de gewezen Red Flame. "Bij ons is het eigenlijk heel zedig."

Diversiteit

Courtois vertelt ook dat ze door het van jongs af aan te gaan sporten, niet onzeker is over haar lichaam. "Ik denk dat dat samenhangt met het feit dat ik al van heel jonge leeftijd heel sportief was en daardoor ook gewend was om met andere vrouwen onder de douche te staan."

"Als je als meisje met twaalf andere meisjes of vrouwen doucht, zie je onmiddellijk een enorme diversiteit aan een lichaam. Je ziet dat niet elke buik strak hoeft te zijn of dat alle billen vol hoeven te zijn of dat er duizend-en-een vormen van borsten bestaan. En ook het feit dat je je uitkleedt en je merkt dat niemand vreemd naar je kijkt omdat het zo’n normale zaak is, helpt aan je zelfvertrouwen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws