Donderdag 9 Juli 2020 - 16:30   I   door Redactie

Angst voor totale chaos in najaar neemt toe: Cafés en restaurants dreigen dan hun deuren weer te moeten sluiten

Angst voor totale chaos in najaar neemt toe: Cafés en restaurants dreigen dan hun deuren weer te moeten sluiten

Het Laatste Nieuws stelt zich openlijk de vraag of we in de herfst opnieuw niet meer naar café of restaurant kunnen gaan? Het najaar dreigt flink chaotisch te worden.

Mensen gaan dan minder buiten zitten en intussen is duidelijk geworden dat Covid-19 zich ook via de lucht kan verspreiden. In dat geval is het gevaarlijk om met veel mensen in een afgesloten ruimte te blijven.

Bovendien zullen er ook andere verkoudheden en griep in het land zijn. Dan wordt het heel moeilijk om nog genoeg tests te hebben om te kijken of mensen al dan niet besmet zijn met het coronavirus.

Dat het coronavirus vrij spel krijgt in een slecht gevintileerde, afgesloten ruimte, is geen goed nieuws voor café-en restaurantuitbaters. Zo zou het dus kunnen dat de horeca de deuren opnieuw zou moeten sluiten.

Ventilatie

De cafés en restaurants zullen alvast voor een zeer goede ventilatie moeten zorgen. Een nieuwe sluiting zou rampzalig zijn voor de nu al zwaar getroffen sector.

De horeca is pas sinds begin juni weer open. Indien zij de deuren over enkele maanden weer zouden moeten sluiten, is de schade niet meer te overzien.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Horeca  I  coronavirus