Opmerkelijk: Grenzen blijven ondanks groot aantal besmettingen gewoon open Politiek
Politiek

Opmerkelijk: Grenzen blijven ondanks groot aantal besmettingen gewoon open

Opmerkelijk: Grenzen blijven ondanks groot aantal besmettingen gewoon open

Er werden heel wat verstrengde maatregelen aangekondigd op de Nationale Veiligheidsraad om het stijgend aantal infecties met het coronavirus in te dijken. Toch blijven de grenzen gewoon open.

Men weet dat er ook besmettingen komen van teruggekeerde reizigers. Toch mogen we gewoon op vakantie blijven gaan. "Op dit moment is er geen enkele intentie om over te gaan tot het sluiten van de grenzen", laat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem weten aan VRT NWS.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laat weten dat de grenzen gesloten houden op middellange termijn geen "levensvatbare" strategie is in de strijd tegen Covid-19.

"Het zal voor landen bijna onmogelijk worden om hun grenzen in de nabije toekomst gesloten te houden", zei Dr Michael Ryan, noodhulpcoördinator van de WHO. "Economieën moeten opnieuw open, de mensen moeten gaan werken en de handel moet hervat worden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws