Anderlecht -mét Vanden Borre- klopt RWDM na aangename partij Sport

Anderlecht -mét Vanden Borre- klopt RWDM na aangename partij

Anderlecht heeft na het 0-0-gelijkspel tegen FC Nantes van vorige week een 2-1-overwinning weten te boeken. RWDM was een stevige tegenstander, maar moest in de tweede helft toch het onderspit delven.

Frank Vercauteren en Vincent Kompany besloten om stevig te experimenteren tegen RWDM. Er was een basisplaats voor Anthony Vanden Borre, verder speelden ook onder meer Ognjen Vranjes, Yari Verschaeren en Pieter Gerkens mee.

De eerste helft had niet veel om het lijf. Anderlecht had de bal, maar echt veel kansen kon het niet creëeren. Net voor de rust was het RWDM dat de grootste kans liet liggen. Nangis zette goed voor, Dequevy miste de kans voor een leeg doel onbegrijpelijk. Aan de overkant kopte Delcroix een hoekschop net naast.

Na de pauze had Anderlecht snel een voorsprong beet. Trebel verschafte zichzelf wat ruimte en trapte de bal heerlijk tegen de touwen. RWDM kwam bijna meteen weer op gelijke hoogte, maar de vrije trap van Rommens ging nipt naast. Bij de volgende fase was het wel raak. Een knappe vrije trap van diezelfde Rommens werd door Fabre binnen gekopt.

Gerkens beslist de partij

RWDM kon niet lang genieten van die gelijkmaker. Anderlecht duwde meteen door, Takidine zette uitstekend voor en Gerkens plaatste de 2-1 knap binnen. Veel kansen vielen er nadien niet meer te noteren. De A-ploeg van Anderlecht komt later vandaag nog in actie tegen de Franse topclub Lille OSC.