Zwemvijver in Houthalen-Helchteren heel de week gesloten na racistisch incident Royalty
Royalty

Zwemvijver in Houthalen-Helchteren heel de week gesloten na racistisch incident

Zwemvijver in Houthalen-Helchteren heel de week gesloten na racistisch incident

Maandagavond is er een incident geweest bij zwemvijver De Plas in Houthalen-Helchteren. Een man kreeg het daar aan de stok met een zestigtal jongeren. Hij zou racistische uitspraken gedaan hebben over andere aanwezigen.

Het veiligheidspersoneel en de politie werden opgeroepen, en burgemeester besliste daarop om De Plas dicht te houden voor de rest van de week. “Wij doen ons best om iedereen op moeilijke momenten in het leven, en zeker met corona, een mooie plaats te geven waar men kan vertoeven, zeker als er verfrissing nodig is”, zegt burgemeester Alain Yzermans in ‘Het Journaal'.

“Maar veiligheid primeert in dit geval: wij laten één signaal toe, maar geen tweede. Ik denk dat dat een duidelijk signaal is”, aldus Yzermans. “Als we een methode vinden om op korte termijn te heropenen, dan herbekijken we het. Maar eerst tonen wij dat dit niet kan, en ik denk dat we met een ganse groep waaronder de politie achter dit besluit kunnen staan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws