Woensdag 12 Augustus 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nog heel even puffen en zweten, vanaf dan neemt het kwik een flinke duik

Nog heel even puffen en zweten, vanaf dan neemt het kwik een flinke duik

Het wordt woensdag opnieuw zeer warm, met maxima tot 35 graden. Lokaal kunnen warmteonweders met hagel en rukwinden uitbreken. De komende dagen neemt het kwik wel een stevige duik, meldt het KMI.

Woensdag is het eerst nog (vrij) zonnig, maar in de loop van de dag wordt het opnieuw onstabiel met in het binnenland opbollende stapelwolken en een toenemende kans op lokale onweersbuien. Die onweders kunnen hevig zijn en gepaard gaan met hagel en rukwinden. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima tussen 29 graden aan zee en 35 graden in het centrum.

Vannacht blijft het opnieuw zeer zacht, met pas naar donderdagochtend toe temperaturen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in Vlaanderen. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt met verspreid over het land onweersbuien. Er is daarbij kans op intense neerslag en hagel.

Donderdag en vrijdag

Donderdag begint op de meeste plaatsen droog met wat opklaringen, maar ook enkele lokale buien. In de loop van de dag wordt het zeer onstabiel en barsten er verspreid over het land onweersbuien los waarbij lokaal veel water kan vallen en er wat hagel mogelijk is. Het wordt nog zo’n 31 graden in het centrum van het land. Bij de buien zijn stevige windstoten mogelijk.

Vrijdag wordt het wisselvallig met in de loop van de dag enkele regen- en onweersbuien. Het wordt zo’n 26 graden in het centrum van het land. Ook zaterdag wisselen zwaarbewolkte perioden en zonnige momenten elkaar af en valt er lokaal een bui, vooral na de middag. Het wordt zo’n 25 graden in het centrum.

Volgende week

Zondag zou het een groot deel van de dag droog blijven, en zijn er regelmatig zonnige perioden. Het wordt tijdelijk wat warmer met maxima rond 28 graden in het centrum. Naar de avond vergroot de kans op regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk.

Begin volgende week wordt het wisselvallig met vooral na de middag lokaal enkele buien, eventueel met onweer. Het wordt meteen 10 graden minder en de maxima schommelen dan rond 24 à 25 graden in het centrum van het land.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  hagel  I  onweer