Dinsdag 18 Augustus 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Brusselse corona-aanpak onder vuur: “Mondmaskerplicht is niet genoeg”

Brusselse corona-aanpak onder vuur: “Mondmaskerplicht is niet genoeg”

Vorige week werd er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een algemene mondmaskerplicht ingevoerd omdat de coronacijfers de hoogte in schoten. Volgens Celeval, een expertenpanel met onder andere virologen, is dit niet genoeg.

"Celeval blijft bezorgd over de epidemiologische situatie in Brussel en beschouwt de veralgemening van de mondmaskerplicht als enige maatregel als onvoldoende”, staat te lezen op de website van Celeval.

“Mondmaskers zijn op zich een nuttige maatregel op sommige drukbevolkte plekken. Ze zijn een must als onderdeel van de corona-aanpak”, citeert De Tijd Steven Van Gucht. “Ze hebben ook een goede signaalfunctie om mensen bewust te houden dat het coronavirus circuleert. Maar ons gevoel is dat de mondmaskerplicht voor het Brusselse bestuur een soort van fetisj is die geen verdere ingrepen vraagt."

“Vergeet ook niet dat het gros van de mensen nog altijd besmet raakt op plekken waar ze geen mondmasker dragen, in gezins-, familie- en vriendenkring. Dus met een mondmaskerplicht alleen komen we er niet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  Celeval  I  corona  I  Brussel