-->

16-jarige Nikita gegrepen door vrachtwagen, moeder zeer streng voor doodrijder: “Hij liegt constant”

16-jarige Nikita gegrepen door vrachtwagen, moeder zeer streng voor doodrijder: “Hij liegt constant”
Dinsdag 8 September 2020 - 15:00   I   Foto: Facebook   I  

In Gent is het proces begonnen tegen de vrachtwagenchauffeur die 2,5 jaar geleden de 16-jarige Nikita Everaert met de fiets aanreed in Oostakker. Het meisje stierf ter plekke. Volgens verkeersdeskundigen had de man haar moeten zien.

De man heeft altijd volgehouden dat hij wel degelijk in zijn spiegels zag op het moment dat hij afsloeg, maar de familie gelooft hem niet. “Ik geloof niets van wat hij zegt”, reageert de mama van Nikita emotioneel in ‘VTM Nieuws’. “Hij liegt constant. Het kan niet dat hij haar niet zag. Dat kan gewoon niet."

Ook voor de zus van Nikita is het emotioneel. Zij las tijdens het proces zelfs een brief voor waarin ze de chauffeur vraagt waarom hij nog altijd geen excuses heeft aangeboden en haar zus niet hielp toen hij uitstapte op het moment van het ongeluk. “Waarom heeft hij niet gekeken, en wat er in zijn hoofd omging dat hij niks heeft gedaan voor mijn zus en voor ons. Het is moeilijk om verder te gaan met ons leven. Niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de familie. Het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Nikita."

TAGS  I  Nikita Everaert  I  doodrijder  I  Oostakker  I  Gent