Vrijdag 18 September 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nieuwe schokkende onthullingen over vermiste Maddie McCann

Nieuwe schokkende onthullingen over vermiste Maddie McCann

De Duitser die ervan wordt verdacht meer dan dertien jaar geleden in Portugal de Britse peuter Madeleine McCann te hebben ontvoerd en gedood, zou een Duitse medeplichtige hebben gehad. Volgens Britse media zou het Portugese televisieprogramma Sexta As 9 dit vandaag uit de doeken doen.

Madeleine McCann (3) verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders hadden gehuurd in de Ocean Club in Praia da Luz in de Algarve. Het kind verdween toen de ouders wat verderop met vrienden zaten te eten. Begin juni maakten de Duitse justitie en politie verrassend bekend dat ze de 43-jarige Duitser Christian B. verdenken van de ontvoering en moord op “Maddie".

Sexta As 9 zal uitleggen dat hij een medeplichtige zou hebben gehad. Het zou gaan om een Duitse zwerver die woonde in een kampeerwagen nabij een waterbekken op zowat 15 kilometer van Praia da Luz. In de dagen na de verdwijning is dat gebied aan de Barragem da Bravura doorzocht, maar dat zou slechts twee uur hebben geduurd en duikers hebben niet in het meer gezocht.

Details

Op een handgeschreven briefje, dat een jaar na de mysterieuze verdwijning aan de politie zou zijn overhandigd, zou staan dat het kind in dat meer zou zijn gedumpt. Eind juli doorzocht de Duitse politie in Hannover een volkstuintje waar B. heeft vertoefd.

Details zijn toen niet bekendgemaakt, maar procureur Christian Wolters van Baunschweig zei gisteren desgevraagd aan RTL (Duitsland) dat het zoek-en graafwerk "routinematige onderzoeksdaden" betrof. Concreet wilden de speurders nagaan of B. daar bewijzen zou hebben laten verdwijnen, en dat een en ander "niet op een actuele, concrete aanwijzing was gebaseerd". Meer wou de magistraat niet kwijt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maddie McCann  I  Portugal  I  Madeleine McCann  I  Duitsland