Zaterdag 26 September 2020 - 17:25   I   door Redactie

Miguel Van Damme lijdt opnieuw aan kanker: "Er is niks meer over"

Miguel Van Damme lijdt opnieuw aan kanker:

Miguel Van Damme, de doelman van Cercle Brugge, heeft verschrikkelijk nieuws te horen gekregen. Er is opnieuw kanker bij hem vastgesteld. “Ik heb alles al gehad van behandelingen, en er is niks meer over", klinkt het.

De 27-jarige Van Damme voert al sinds 2016 onafgebroken een strijd tegen leukemie. In januari 2019 werd hij volledig genezen verklaard door de artsen. Vijf maanden later ging het echter toch weer mis. Na een behandeling herviel hij begin dit jaar nog eens.

Nu is bij Van Damme al voor de vierde keer kanker vastgesteld. “Ik ben hier spijtig genoeg weeral met slecht nieuws. Ik heb gisteren mijn resultaten gehad, waarin blijkt dat de leukemie terug in mijn beenmerg is. Het wil dan ook zeggen dat de behandeling die ik nu heb, ook niet aanslaat. Dat wil dan weer zeggen dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Ik heb alles al gehad van behandelingen, en er is niks meer over.”

"Het enige dat ze nu nog kunnen doen, is mij zolang mogelijk in leven houden. Tot er ergens ter wereld iemand komt met een nieuwe behandeling. Ze gaan me terug vier weken in quarantaine plaatsen met een chemotherapie. Dat kan de leukemie tijdelijk uit mijn lichaam verdringen, en me wat tijd gunnen. Hoelang ik dit kan volhouden, dat weet ik niet”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  sport  I  voetbal