Virologen willen scholen meteen sluiten, minister Ben Weyts wil er niet van weten Politiek
Politiek

Virologen willen scholen meteen sluiten, minister Ben Weyts wil er niet van weten

Virologen willen scholen meteen sluiten, minister Ben Weyts wil er niet van weten

De virologen zijn tot de conclusie gekomen dat de scholen beter even dicht kunnen gehouden worden door de opgang van het coronavirus. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft daarom besloten om de de herfstvakantie drie dagen te verlengen.

De virologen wilden de scholen deze week al sluiten, zo meldt Het Nieuwsblad. Daar wil Weyts echter niet van weten. De virologen zijn van mening dat er snel geschakeld moet worden om de epidemie weer onder controle te krijgen.

Een "time-out” noemen ze het. “Liefst zo snel mogelijk. Zo kunnen we de circulatie van het virus even onderbreken", klinkt het in HNB. "Daarna kan het onderwijs weer met een schone lei beginnen en kunnen we doorgaan tot aan de kerstvakantie."

“Wij hebben gevraagd om zo snel mogelijk, deze week al, de herfstvakantie te laten beginnen in het secundair onderwijs”, klinkt het ook in federale kringen. Daar wilde Weyts echter niet van weten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws