-->

Steven Van Gucht gaat lijnrecht in tegen regering: “Ik raad dat toch ten zeerste aan”

Steven Van Gucht gaat lijnrecht in tegen regering: “Ik raad dat toch ten zeerste aan”
Dinsdag 27 Oktober 2020 - 07:30   I   Foto: VRT   I  

Steven Van Gucht roept nogmaals op tot het beperken van de dichte contacten. Afspreken met vrienden en familie raadt hij af voor de komende twee weken. Zo zouden we heel snel een effect kunnen zien in de curve.

Dat betekent dus: strenger zijn dan wat de overheid tot nu toe van ons vraagt. Want nu mogen mensen bijvoorbeeld hun kinderen nog naar de voetbaltraining brengen. In het ‘VTM Nieuws’ is Van Gucht duidelijk: stop daar even mee en houdt ze gewoon thuis. “Als het kan om dat tijdelijk te pauzeren, zou ik dat wel aanraden”, aldus Van Gucht. “Elk contact dat je vermeden hebt is een winst en is iets dat we gaan merken in de cijfers."

Vandaag komen er naar alle waarschijnlijkheid in Vlaanderen weer strengere maatregelen. “Het is altijd een moeilijke beslissing, want elk van die beslissingen komt met heel wat nevenschade”, weet Van Gucht. “Daar gaan hele sectoren onder lijden. Dat is echt niet aangenaam. Vlaanderen heeft het tot nu toe wel net iets beter gedaan dan Brussel en Wallonië, maar we zitten wel op hetzelfde traject, dus het komt niets te laat."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Vlaanderen  I  maatregelen  I  VTM