-->

Peter Van Laet doet opvallende uitspraak over Clouseau: “Dat werd vroeger wel eens gezegd”

Peter Van Laet doet opvallende uitspraak over Clouseau: “Dat werd vroeger wel eens gezegd”
Zaterdag 14 November 2020 - 13:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Peter Van Laet is helemaal terug. Na zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ is zijn tweede carrière flitsend uit de startblokken geschoten. Op Radio 2 vertelt hij over zijn beginjaren, en legt hij uit hoe de naam van zijn band, Mama’s Jasje, tot stand kwam.

"Toen we gingen optreden, hadden ze een naam voor op de affiche nodig. Dus moesten we wel snel iets bedenken. Steven, onze drummer, had een jasje aan met veel te korte mouwen. Het was van zijn mama. Herman, onze bassist, zei toen: ‘Mama’s Jasje’, is dat geen leuke naam? We hebben dat opgeschreven en gingen dat "voorlopig" houden”, lacht hij. “Het is nooit anders geweest."

Mama’s Jasje is bekend van hun Nederlandstalige liedjes, maar oorspronkelijk zong Peter in het Engels. "Wij waren redelijk rock 'n roll eigenlijk in die periode. Ze zeiden vroeger wel eens dat Clouseau The Beatles waren en dan wij The Rolling Stones”, klinkt het. “Wij waren eerst een Engelstalig groepje, een stevige rockband eigenlijk. Ik ben dan ooit met het eerste Nederlandstalig nummer afgekomen en de rest is geschiedenis."

TAGS  I  Peter Van Laet  I  shownieuws