Opmerkelijke vaststelling over proces Bart De Pauw: “Was geen sprake van” Buitenland
Buitenland

Opmerkelijke vaststelling over proces Bart De Pauw: “Was geen sprake van”

Opmerkelijke vaststelling over proces Bart De Pauw: “Was geen sprake van”

Over Bart De Pauw is de voorbije jaren heel wat gezegd en geschreven. Voor sommigen heeft de televisiemaker afgedaan, anderen geven hem het voordeel van de twijfel. Waarover iedereen het wel eens is, is dat De Pauw géén Harvey Weinstein is, de Hollywood-mogul die een gevangenisstraf uitzit wegens aanranding en verkrachting.

“Dat klopt helemaal. In deze zaak is er geen sprake van brutale verkrachtingen of jarenlang geïnstitutionaliseerd en getolereerd misbruik”, benadrukt Liesbeth Van Impe in Het Nieuwsblad. “Het zegt tegelijk heel weinig. Weinstein, DSK, Cosby, Epstein… dat is het gortige, criminele uiteinde van het spectrum.”

“Tussen dat en correct, respectvol omgaan met vrouwen zit heel wat”, klinkt het. “De constante vergelijking met het ergste wat grensoverschrijdend gedrag te bieden heeft, klinkt ­minimaliserend. Ten onrechte”, besluit Van Impe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws