Union stunt en knikkert KRC Genk na strafschoppen uit de beker Sport

Union stunt en knikkert KRC Genk na strafschoppen uit de beker

In de reguliere speeltijd kon geen van beide teams het laken naar zich toe trekken en tijdens de verlengingen was het niet anders. En dus moesten strafschoppen beslissen over wie de laatste halvefinalist in de Croky Cup zou worden. Union haalde het in de penaltyreeks uiteindelijk met 4-3 van Union.

Halverwege zag het er niet al te best uit voor Genk. Het stond 1-0 in het voordeel van Union, dat via Tau op voorsprong was gekomen. Via Gano werd het kort na rust 1-1 en de bezoekers kwamen enkele keren dicht bij de voorsprong.

Toch was het opnieuw Union dat tot scoren kwam. Het toonde zich een pak efficiënter dan Genk en Ferber stiftte het leer keurig over Vukovic tegen de netten. Opnieuw was het Gano die Genk langszij bracht. 2-2 en dus volgden er verlengingen.

Geen beslissing in verlengingen

In de verlengingen ging Genk op zoek naar de zege, maar Union gaf niets weg. De thuisploeg speculeerde duidelijk op een strafschoppenreeks en die kwam er uiteindelijk ook. Daarin toonde Union zich het sterkst. Samatta trapte staalhard tegen de lat, terwijl Saussez de elfmeter van Berge stopte. Selemani maakte het af met een gewaagde panenka en zo staat Union - en niet Genk - in de halve finale.