Dinsdag 2 Februari 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Martinez wil Nederlandse sensatie oproepen voor Rode Duivels

Martinez wil Nederlandse sensatie oproepen voor Rode Duivels

Staat er binnenkort een Nederlander in de ploeg bij de Rode Duivels? Hoe gek het ook klinkt, het is goed mogelijk. Bondscoach Roberto Martinez overweegt om de beloftevolle Pascal Struijk (21) op te roepen voor de nationale ploeg.

Volgens Het Nieuwsblad breekt Martinez zich al langer het hoofd over de toekomst van de Duivelse defensie. Thomas Vermaelen (35), Jan Vertonghen (33) en Toby Alderweireld (31) worden er niet jonger op, terwijl Vincent Kompany (34) ondertussen zelfs al is gestopt.

Mechele, Vanheusden en Delcroix

Martinez is al een tijdje op zoek naar opvolgers en keek in eerste instantie rond in de Jupiler Pro League. Iets wat hij nu nog steeds doet overigens. Brandon Mechele (28), Zinho Vanheusden (21) en Hannes Delcroix (21) werden al geselecteerd, maar Martinez bewandelt dus ook een verrassende en buitenlandse piste.

Martinez kreeg de 21-jarige Pascal Struijk van Leeds United in het vizier. De Nederlander knokte zich dit seizoen in de ploeg bij Leeds en groeide er uit tot een revelatie. Struijk werd opgeleid bij ADO Den Haag en Ajax, maar is wel geboren in ons land. Struijk zag het levenslicht in Deurne en dat maakt dat hij ook kan en mag uitkomen voor de Rode Duivels.

Opboksen tegen van Dijk en de Ligt

Struijk gaf in een recent verleden aan dat de Nederlandse nationale ploeg zijn voorkeur wegdraagt, maar het probleem is dat hij daar moet opboksen tegen spelers als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Sven Botman. Zij zijn allen jonger dan de Vertonghens van deze wereld en dus is doorbreken bij Oranje niet zo vanzelfsprekend voor Struijk.

Ook Martinez beseft dat en daarom nam hij volgens Het Nieuwsblad nu contact op met Struijk. De Rode Duivels komen eind maart in actie in de WK-kwalificatiecampagne. Benieuwd of Struijk er dan al bij zal zijn tegen Tsjechië, Wales en Wit-Rusland.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Struijk  I  sport  I  voetbal